söndag 8 mars 2009

Gullsebub och Grodan på utflykt.

På söndagarna brukar Gullsebub och Grodan göra någon liten utflykt. Ibland åker de till Maxi och storhandlar, ibland till Skärholmen där Grodan provar leggings på Gina Tricot medan Gullsebub vaggar fram och tillbaka utanför. Den här söndagen är det Ikea som står på schemat.

Värmeljus ska de köpa. Det hör ju liksom till. Att man köper värmeljus. Gärna att man åker ett par mil enkom för att köpa värmeljus. De är ju så billiga där vet ni. Billiga och bra. Så man åker ju gärna en bit för att köpa just de ljusen.

Så fort de kliver in genom dörrarna på Ikea, efter ett par varv på parkeringen och ett smärre gräl som avslutades med att Gullsebub vrålade "Käft jävla surkärring!" vilket för ovanlighetens skull gav önskat resultat, blir Grodan en annan. Hon krokar sin arm om hans och kastar en förälskad blick på honom. Gäller ju att smälta in, på Ikea är det viktigt att vara nykär. Det vet ju alla. Här ska det inte grälas eller grymtas. Utan bara mysas och drömmas och planeras för framtiden.

Utställningen är ett krav för Grodan, hon tittar och pekar och pillar på varenda jävla skåphandtag. Gullsebub betraktar mest Grodan. Här är hon i sitt esse, sitt vidrigaste esse. Han nickar lite till henne när hon upprymt pekar på något jävla blockljus och låter henne stoppa ner handen i hans bakficka när de går vidare utan protest. Han vet. Han vet att här låter man henne vara. Här låter man henne hållas. Annars...

Nere vid "Gröna rummet" står Grodan i hyllorna med orkideér och gräver i säkert 10 minuter. Gäller att hitta nån med många stänglar. Tillslut hittar hon en med tre stänglar och höjer den triumferande i luften för att visa Gullsebub vilket fantastiskt fynd hon gjort. Gullsebub nickar. Nickar och tänker på varmkorv. 5 spänn. Undra om han ska ta tre. Eller fyra. 5 jävla spänn! Ljuspunkten på Ikea. Målet. Tanken på 5-kronors-korven är det som får honom att kunna uthärda de här förbannat utflykterna.

Snart framme vid kassan. Bara betala. Sedan korv. Korv och sedan ut till bilen med orkideér och värmeljus och nåt jävla kuddfodral. När de kommer hem kanske han får ligga med henne också. Ibland stannar liksom känslan kvar i någon timme efter Ikeabesöket. Han hoppas på det. Tänker och hoppas. Samtidigt som han skramlar fram tre femmor och fem enkronor ur fickan. Äntligen korv!

1 kommentar:

  1. Helst ska det vara doft på värmeljusen också, vanilj, det är ju såå fräscht!

    SvaraRadera